Γκιρτζίκης στο ΔΣ της ΕΠΟ: «Δεχθήκαμε πόλεμο με εκβιαστικές προσπάθειες των ΜΜΕ»

«Δεν ρίξαμε λάδι στη φωτιά, δεν δημιουργήσαμε ένταση»
Για πόλεμο και εκβιασμούς «διαπλεκόμενων ΜΜΕ» που ζητούσαν επιτακτικά την κεφαλήν του επί πίνακι όλες αυτές τις ημέρες της κρίσης μίλησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ με θέμα την αποφυγή του Grexit, παρουσία και του εκπροσώπου της ΦΙΦΑ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Πώς ένιωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην Κωνσταντινούπολη κατά την σύσκεψη των ομοσπονδιών, παρουσία του Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Αποκαλύπτουμε τις ατάκες του προέδρου της ΕΠΟ από τα πρακτικά της κρίσιμης συνεδρίασης:

«Δυστυχώς ορισμένα κατευθυνόμενα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίωσης, κι εμείς φυσικά δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να προσπαθούμε να βρίσκουμε πάντοτε λύσεις στα αδιέξοδα και λύσεις πάντοτε υπάρχουν με καλή θέληση και διάθεση.  Δεν ρίξαμε λάδι στη φωτιά, δεν δημιουργήσαμε ένταση, παρόλο που δεχθήκαμε πόλεμο θα έλεγα αρκετά ΜΜΕ προσπαθήσανε εκβιαστικά να περάσουνε κάποιες θέσεις, μέχρι και σήμερα θα έλεγα και με κορύφωση τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω ότι έχετε βγάλει συμπεράσματα...».

Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε αναλυτικά: «Προχθές βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη σε μία σύσκεψη ομοσπονδιών που γίνεται για την σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και για να βρούμε λύσεις για το ποδόσφαιρο. Ασφαλώς ήταν και η ομοσπονδία της Κύπρου, ο Κωστάκης ο Κουτσοκούμνης ως πρόεδρος, κι εγώ σε αυτή τη συνάντηση ένιωσα τόσο πολύ ευχάριστα όταν ήρθε σε πρώτη φάση ο Θεόδωρος ο Θεοδωρίδης ως επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ, διότι η ΟΥΕΦΑ ακόμα δεν έχει πρόεδρο και εκπροσώπησε την ΟΥΕΦΑ ενώπιον όλων των ομοσπονδιών».

...Ως Έλληνας ένιωσα πάρα πολύ υπερήφανος, παρόλο που κάποια ΜΜΕ προσπαθούν κι αυτόν ακόμη να τον ψέξουν. Μετά από λίγο, όμως, ένιωσα πάρα πολύ άσχημα και δεν τόλμησα να πω και κάτι όταν ετέθη το θέμα τί γίνεται στην Ελλάδα με τις παρεμβάσεις που γίνονται από τον υφυπουργό στο ποδόσφαιρο και όπως καταλαβαίνετε τα συναισθήματα ήταν τελείως διαφορετικά. Το να λέγεται κάτι για τη χώρα σου νομίζω ότι δεν είναι καλό, ειδικότερα αυτό που συμβαίνει, το να γίνεται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, στους κανονισμούς και το καταστατικό».

Σχόλια